Jag ska vara ärlig med er. De senaste veckorna har mitt företagande inte alls känts roligt. Jag har inte förstått varför, jag älskar ju egentligen det jag gör. Men plötsligt kändes allt betungande och som en plikt, snarare än inspirerande och roligt. Jag tänkte att det nog har att göra med att jag är mitt uppe i en flytt och dessutom nyligen skaffat hundvalp. Att det beror på att andra saker än Dinomite kräver min tid och uppmärksamhet. Men i ärlighetens namn kunde jag ändå känna att det handlade om något större än så.

Ett av mina motton är “följ din skaparglädje”, men jag kände just nu ingen skaparglädje i mitt företagande. Det var dags att ta reda på varför. I natt satte jag mig med papper och penna, och började med att fråga mig själv “vad skapar jag just nu?”. Med fokus på flytten och valpen kunde jag se att jag skapar en framtid med min sambo Emil, ett trivsamt hem att bo i och en trygg och pålitlig familjehund. Viktiga och vackra saker som jag är otroligt tacksam för. Men ändå är det något som fattas. Det är något i mig som inte får komma till tals.

När jag skrev ner vad jag mer skulle vilja skapa i mitt liv, började bilden klarna. Mina tankar gick till min vision om att skapa ett community av människor som står sida vid sida under viktiga livsbeslut och förändringar. Människor som har mycket gemensamt men som också är väldigt olika. Ett community som bygger på gemenskap, glädje och ömsesidigt utbyte av inspiration, stöd och kunskap.

Jag startade SANN för några månader sedan – ett community för företagare som vill driva sina företag med hjärtat och i sanning mot sig själva. Så jag hade ju redan ett community. Men det som fick poletten att verkligen falla ner, den där ljusa sommarnatten, var att det jag hade skapat inte riktigt stämde med min vision. Jag har inte varit riktigt sann mot mig själv.

Du förstår, när vi gärna vill någonting så är det lätt att fastna i ambitionen att göra det “rätt”. Jag ville så gärna skapa ett community där medlemmarna trivs, att jag började titta på hur andra gör. Jag sökte vägledning utanför mig själv istället för att lyssna inåt. Jag såg andra företagarcommunityn som bygger på utbyte av kunskap, och tänkte att det är så jag behöver göra. Jag behöver mata SANNs medlemmar med så mycket ny kunskap att de blir superimponerade!

Men problemet med att försöka göra “rätt” är att det ofta inte känns rätt. Jag följde inte längre min skaparglädje, utan försökte istället göra som andra gör. Och det var det som dränerade mig på energi och gjorde mig oinspirerad. Att vara sann mot sig själv handlar om att följa sin inre röst. Att göra det som känns rätt, även om det ligger utanför ramarna för hur man “ska” göra. Med den påminnelsen tar jag nu ett nytt grepp om SANN och följer min sanna skaparglädje.

Vill du läsa mer om SANN är du välkommen att göra det här.