Starten på det nya året är för mig, och många med mig, en chans att reflektera över det som varit och det som ska komma.Vi blickar bakåt för att utvärdera, och framåt för att visionera och planera. Själv kan jag se tillbaka på ett av de mest utvecklande åren i mitt liv, både i företaget och privat. Men saken med utveckling är att den ofta sker i det tysta, utan att varken synas eller höras.

En företagarväninna till mig nämnde vid ett tillfälle att det varit väldigt tyst från mig under stora delar av året. När jag blickar tillbaka kan jag se att hon i mångt och mycket har rätt, men under ytan har det bubblat av aktivitet, idéer och framför allt: Utveckling. Nya projekt har fötts och andra har jag beslutat att lägga ner. Många nya företagarkontakter har knutits och andra har ebbat ut. Även på det personliga planet har jag utvecklats, och min mindset kring mig själv som företagare och kring Dinomite har förändrats.

Synlighet är viktigt för oss som företagare, och det är något som jag ofta och gärna pratar om. Men idag vill jag uppmuntra dig att heller inte vara rädd för tystnaden. Det är helt okej att inte uppdatera dina sociala medier på ett tag, om du kanske har viktigare saker som händer omkring dig. Kanske behöver du ta en tid till att bara göra så lite som möjligt? Gör det, med gott samvete! För i det tysta lugnet sker ofta den största utvecklingen, och ibland behöver vi ta ett steg tillbaka för att sedan kunna fortsätta framåt med ännu mer kraft.

Öppnandet av nya dinomite.se är för mig också symbolen för att jag nu lägger i en ny växel och går framåt utan rädsla och utan att hålla mig själv tillbaka. Jag går in i 2018 med ett löfte till mig själv om att välja mina projekt med omsorg men att alltid gå in för dem med full kraft, utan tyglar som håller mig tillbaka. Att ta för mig och inte be om ursäkt för mig själv. Att se till att saker händer, när jag vill att de ska hända. Att jobba hårt, och att samtidigt vara snäll mot mig själv och vila när jag är trött. Att älska mig själv så som jag uppmuntrar sina kunder att älska sig själva. Att tro på att jag har allt jag behöver inom mig, och att jag har makten att skapa allt det jag vill känna, uppleva och uppnå. Så tänker jag leva mitt magiska år, 2018.